Könnyűszerkezetes ház

könnyűszerkezetes ház
könnyűszerkezetes ház

A világon nagyságrendileg könnyűszerkezetes házból épül a legtöbb lakóház.

Hazánkban a szocializmus idején a filléres gázárak mellett nem számított mekkora téglaházat kellett kifűteni. Ma azt látjuk, hogy nem győzik szigetelni ezeket az épületeket, mert a téli gázszámla eléri a 70-100 ezer forintot.

A könnyűszerkezetes építkezést most kezdjük felfedezni. Mindamellett, hogy felépítési költsége közel a fele egy téglaépítésűhöz képest, egy jól megépített könnyűszerkezetes ház ugyanolyan jól hőszigetel és sokkal hamarabb felépül. A könnyűszerkezetes ipari épületek váza acélból, a lakóházaké pedig fából készül.

Egy könnyűszerkezetes ház az alapozástól a szerkezetkész állapotig /amikor a belső munkálatok vannak hátra/ 6 hét alatt elkészül. Nem kell mély alapot ásni, ezzel is időt és pénzt spórolva.

Egy jó terv, megfelelő építési sorrend, jó minőségű alapanyagok, megfelelő hőszigetelés és a gondos kivitelezés mellett egy ugyanolyan jól használható, akár száz évet is fennmaradó, könnyen átépíthető esetleg javítható otthont kapunk, de olcsóbban. Már meglévő ingatlan mellé is építhetünk könnyűszerkezetest, lapos vagy magas tetővel is.

Ami némi hátrányt jelenthet, az a vékonyabb belső falak. Jobban áthallatszik, de ezzel viszont nagyobb teret nyerünk.

Építkezésük kiszámítható: félkész, szerkezetkész és kulcsrakész négyzetméter árakat is megtudhatunk előre a kivitelezőtől, melyre akár 10-30 év garanciát is vállalhatnak.

Könnyűszerkezetes házak szigetelése egyszerűen kivitelezhető a fújható szigetelés használatával. Részletekért látogasson el a KontaktBau tetőtér hőszigetelés weboldalára.