Cserepeslemez – Trapézlemez

5/5 - (2 votes)
Kéri Bádog
Kéri Bádog

Az évtizedek során nem csak az építkezési, de a tetőfedési trendek is változnak. Már nem csak a használhatóság és a tartósság az elsődleges szempont, előtérbe került a szemet gyönyörködtető dizájn és látvány is, amellyel épületeinket dekoráljuk.

Ennek szellemében változik egyre gyakrabban az égetett cserépből cserepeslemez, amely modern kinézete és tartóssága által nem csak lakó, – de ipari épületek tetőzetére is tökéletesen alkalmas.

Vibráló színek, egyedi felületek. Ez csak a cserepeslemezzel megoldható. Könnyű súlya miatt extra védelem és dizájnelemként akár a már meglévő cserépre is felrakható. Mivel nagy mértekben is gyártható, ezért ipari épületek, szállodák tetőfedésére is remekül használható, gyorsan és könnyedén felszerelhető.

Sima felülete révén sokkal tovább marad esztétikus, hiszen nem tapad meg rajta a szennyeződés, moha, sőt egy erősebb eső azt is könnyedén lemossa.
Napjaink másik egyre nagyobb teret hódító univerzális megoldása a trapézlemez használata, amely nem csak tetőfedésre, de a homlokzat burkolására is kiválóan alkalmas, sőt kerítéselemnek is hosszantartó megoldást nyújt.

Kerítéselemként nem igényel évenkénti ápolást, mint a fa elemek, és hosszú-hosszú évekig megtartja újkori állapotát mindenféle karbantartás nélkül is. Mivel egyedi mértekben gyártható, a kerítésdekorációnak csak a fantázia szab határt.

Homlokzat burkolásra is remek választás, hiszen sima felülete miatt ezen használat során sem igényel különösebb karbantartást, ezért egyre gyakrabban tűnik fel közintézmények, irodák, vagy áruházak oldalfalainak elemeiként.

Érdemes mérlegelni ezen megoldások használatát, amennyiben fontos szempont a tartósság, egyszerű szerelhetőség és a könnyen kezelhetőség.